– Det er veldig gøy å endelig kunne vise frem bilen til våre forhandlere og mange av de interesserte som har satt seg på reservasjonslisten for bilen. De neste to ukene skal bilen ut på en liten Norgesturne og vil vises frem i noen byer, sier Irene Solstad, administrerende direktør i Kia Bil Norge.

Irene Solstad

Kia e-Niro er en SUV med tøff og sporty design, godt med plass og praktiske egenskaper. Med batteripakken på 64 kWh vil rekkevidde være opp til hele 485 km målt etter WLTP kombinert kjøresyklus. Batteriet pares med en motor på 150 kW (204 Hk), og har 395 Nm dreiemoment, som gir en akselerasjon fra 0 - 100 km/t på 7,8 sekunder. Ved lading på 100 kW hurtiglader, vil det kun ta 54 minutter å lade batteriet fra 0 - 80 %.

De første bilene vil være godt utstyrt
De første 1 000 bilene som leveres til Norge er alle First Edition med alt av utstyr og batteripakken på 64 kWh. Veil. pris på modellen vil være kr. 377 400,-.

Bilen er meget godt utstyrt og har alt av det siste av sikkerhetsteknologi og førerassisterende systemer, som blant annet Lane Following Assist, autonom kjøring på nivå 2.

Norge er et av få prioriterte land som vil lansere e-Niro
De første bilene ankommer Norge i desember, og vil gå som demonstrasjonsbiler til forhandlerne. Neste forsendelse med 100 biler kommer på nyåret, og de første kundene får bilen sin i løpet januar.

– Antall biler vi får til Norge i 2019 er foreløpig noe usikkert, men etter det vi vet nå vil det være ca. 2 000 biler, det kan bli færre og det kan bli flere. Vi ønsker selvfølgelig å skaffe så mange biler som mulig til våre kunder. Dette er vår hovedprioritet om dagen, sier Irene Solstad.

– Norge er at av få prioriterte land i Europa som får lansere e-Niro nå. Den norske elbilpolitikken er så effektiv at etterspørselen etter elbiler ligger langt foran det bilprodusentene har klart å forutse, vi kan si at politikken løper foran teknologien.

Kia er en av få bilprodusenter som satser bredt på flere alternative drivlinjer, og mener flere ulike miljøvennlige drivlinjer vil sameksistere fremover. I dag tilbyr Kia fire ulike miljøvennlige teknologier med mildhybrid (48V), hybrid, plug-in hybrid, og rene elbiler

Innen 2025 vil Kia tilby totalt 16 modeller med alternative drivlinjer med fem nye hybrider, fem nye plug-in hybrider, fem elbiler og én hydrogenbil.

Lørenskog, 29. oktober 2018